Sådan kan du få et større netværk

netværkEt netværk er gulv værd, hvis vi gerne vil have succes med vores forretning eller i vores karriere i en virksomhed. Men det at opdyrke og dyrke et netværk er noget, som de fleste har store udfordringer med. Det resulterer ofte i, at vi ikke kender så mange, og faktisk har et netværk også stor betydning, hvis vi en dag søger nyt job, mangler job eller måske skal markedsføre et job. Det er altid godt at have nogle, man kan få hjælp fra og som man selv kan give hjælp. Her i artiklen kan du få nogle gode råd til, hvordan du opdyrker et netværk og plejer det efterfølgende.

Vær ikke bange af dig
Er du til nogle fysiske arrangementer, hvor der interessante personer, du godt kunne tænke dig at lære at kende, så må du endelig ikke være bange for at gå over at tale med dem. Sørg for at virke relevant og skab et godt førstehåndsindtryk ved at være smilende og interesseret i dem. Husk at alle mennesker elsker at tale om dem selv, og derfor er det altid en god idé at have nogle gode spørgsmål i baglommen. Det kan være en rigtig god måde at møde mennesker på. Det handler om at overvinde de første gange. Tænk på at næste gang du skal gå over til en person for første gang, så er det ikke ligeså slemt, som det var første gang. Sådan vil det fortsætte.

Vær aktiv i relevante grupper
Der findes mange grupper på både Facebook, Linkedin og relevante fora, hvor du kan skabe en relation til andre personer i samme branche, som du selv er i. De findes derude i mange brancher, og er du inden for IT og markedsføring, så vil det ikke være noget problem for dig at finde dem. Er du aktiv herinde og forsøger at hjælpe så godt du kan, så vil du få et godt ry, og det er godt for din karriere på længere sigt. Du kan herved netværke online, og du har altså dermed nogle du kan indgå yderligere dialog med, og det er rigtig godt at have.

Gå til netværksarrangementer
Der findes mange forskellige netværk rundt omkring, og der er mange forskellige arrangementer, hvor du kan støde ind i relevante personer inden for din branche. Mange er ikke klar over det, men mange forskellige a-kasser afholder faktisk en masse gode og brugbare arrangementer, du kan tage til, hvis du gerne vil blive klogere og møde nye mennesker. Ofte kan det også være en idé at tage til et foredrag, hvor der også er mulighed for at møde nye mennesker. Prøv at se, om du ikke kan finde relevante foredrag inden for din branche, da du kan møde mange gode mennesker her, som du kan hjælpe og samtidig få hjælp fra.