Sådan bliver du rengøringsmester!

Ved at have et system på plads, vil den typiske husejer få langt nemmere ved at gøre deres hus rent hurtigt og mere effektivt. Som en ejer af et stort rengøringsfirma i Holstebro er jeg ofte blevet spurgt hvordan det kan være at vores rengøringsmedarbejdere kan være inde og ude af deres hjem på mindre end 2 timer. Kunder siger ofter at det tager dem hele dagen på en lørdag at gøre rent og at det ikke ser halvt så godt ud som når vores medarbejdere har været der. Realiteten er at en professionel rengøringsmedarbejder er i det pågældende hus for at udføre sit arbejde. De er ikke distraheret af børn, en telefon der ringer, hunden der skal ud og luftes osv. Hvis du kunne smide alle distraktionerne til side, mangler du kun en ting mere for at kunne gøre det lige så hurtigt og effektivt. Nemlig de rigtige værktøjer og et system at følge.

At have de rigtige rengøringsværktøjer kan virkelig hjælpe i processen med at få gjort rent, samt spare en masse tid. Det behøver sådan set ikke være ret dyrt. Først bør du skille værktøjerne der bruges til hhv. våde områder og tørre områder. Hvis du har en spand eller et bælte der kan holde mange af tingene, vil du allerede her kunne spare en masse tid, da du har tingene lige ved hånden. Som sagt bør du holde tingene adskilt, således at fx klude og svampe er adskilt fra ting der ikke må blive våde

Nu hvor du har de rigtige værktøjer skal du blot bruge et godt system til at få gjort rent. Som nævnt tidligere er dette system det allervigtigste i forhold til at spare en masse tid og sikre kvaliteten i dit rengøringsarbejde. Start med at støve af i hvert enkelt rum du skal igennem som det første. Start i toppen og arbejd dig ned i bunden. Sørg for at komme over alle vægge, bag alle møbler osv. Det er vigtigt at man tager afstøvningen som det første for at det kan have tid til at falde til ro, da man ikke kan få alt støvet med.

Det næste sted du bør gå til er i badeværelset nu hvor støvet har haft en chance for at falde til ro. Tag alle tingene ud fra badeværelset og støvsug det hele således at du får nemt ved at vaske gulvet.

Start med at gøre håndvasken ren. Derefter vasker du spejlet og skab. Det er vigtigt at gøre det i denne rækkefølge, da du ellers kan risikere at få dine spejle gjort beskidte igen med vand fra vasken. Fortsæt til badeområdet. Hvis du ikke allerede har tømt så skal du gøre det nu. Vask hele området ned fra top til bund.

Denne artikel fortsættes i del nummer #2