Gode råd når du skal starte hjemmeside

Vil du gerne starte din egen hjemmeside, men ved du ikke helt, hvor du skal begynde? Det kan virke uoverskueligt at starte en hjemmeside op, men det behøver faktisk slet ikke at være så besværligt og uoverskueligt. Det er forholdsvist få ting, du skal have styr på, før du er flyvende med din egen personlige hjemmeside.

En god hostingudbyder

Noget af det første, du skal have styr på er, hvem der skal hoste dine hjemmesider. Der findes en lang række af gode udbydere derude, og det kan derfor være svært at vælge. Når du skal vælge din udbyder, er det en god idé at kigge på og sammenligne forskellige punkter. Eksempelvis skal du vide, hvor meget plads du har til din hjemmeside, ligesom du også skal tænke over, hvad du er villig til at betale hver måned for at have god hosting. Typisk kan du finde et godt webhotel til helt ned til 10 kroner om måneden.

Find et pænt design

Er du ikke den skarpe koder, ligger i CMS-systemer som WordPress en række gode teamer, der ikke koster alverden. Det sender et professionelt signal, og hvem vil ikke gerne have en pæn hjemmeside? Ydermere så er mange af dem også rigtig nemme at tilpasse til lige netop dit behov, og de er tilmed også hurtige. Ønsker du ikke at bruge WordPress, findes der for eksempel Wix og Weebly, hvor du også nemt kan bygge en fed hjemmeside uden at kunne kode.

Hav en klar plan

For at du ikke kommer til at arbejde i blinde, så er det rigtig godt, hvis du laver en køreplan, inden du går helt i gang med dit projekt. Du skal blandt andet have en nogenlunde idé om, hvilket indhold du ønsker på siden, og så bør du også have et udkast til, hvordan hjemmesiden skal se ud. Lav eventuelt en skitse i hånden, så designet er klar, når du skal i gang med at bygge den.